18 Aralık 2011 Pazar

İngiltere Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Evraklar


İngiltere Öğrenci Vizesi

* En az 1 yıl geçerli pasaport :

Pasaportunuz, İngiltere'ye giriş yapmayı düşündüğünüz tarihten itibaren en az 6 ay geçerli olmalıdır. Eski pasaportunuz ve eski vizeleriniz varsa, yanınızda götürmeniz size artı referans kazandırır.


* Okul kabul belgesi :

İngiltere'de kayıt olduğunuz okulun onaylayarak gönderdiği, İngiltere'ye giriş yapabileceğinizi onaylayan kabul belgesidir. Okul kaydınız tarafımızca gerçekleştirildiğinde, eğitim danışmanınız bu belgeyi dosyanıza ekleyecektir. Bunun yanında, okulun gönderdiği ilave belgeler varsa, bu belgelerde dosyanıza konulacaktır.


* Fotoğraf :

3 adet son 6 ay içinde çekilmiş fotoğraf.


* Vize Prosedürü ve Vize Başvuru Formları :

Advance Yurtdışı Eğitimden ücretsiz olarak edinebileceğiniz Vize Başvuru Formu eksiksiz olarak doldurulmalıdır. Vize Başvuru Formu'nun doldurulması sırasında eğitim danışmanlarımız size yardımcı olacaktır. Bu Form ile beraber aşağıdaki belgeler de Öğrenci Vizesi için gereklidir. Evraklar hazırlanıp, formlar doldurulduktan sonra vize başvurnuz SETUR aracılığı ile yapılır. İngiltere Konsolosluğu vize vereceği öğrenciyi randevu vererek görüşmeye çağırabilir. Randevu verilmesi durumunda, vize görüşmesi öncesi öğrenci ile detaylı bir görüşme yapılır.


* Advance Yurtdışı Eğitim Tarafından Hazırlanacak Evraklar :

* Kurs ücreti ve ödendi ise makbuzu,

* Konaklama detayları ve ücreti,

* Haftalık eğitim saatinizi gösteren belge,

* Kursunuzun başlangıç ve bitiş tarihlerini gösteren belgeler, ( asılları ve 1'er adet fotokopileri )

* Yolculuk planınızı belirten belgeler. (uçak rezervasyonları)


* Öğrenciler Tarafından Hazırlanacak Evraklar :

* Vize ücreti

* Mezun veya mezuniyet durumunda iseniz diplomanız veya geçici mezuniyet belgeniz (asılları),

* Halen öğrenci iseniz, yeni alınmış öğrenci belgesi ve okulunuzdan izinli olduğunuzu veya okulunuzu dondurabileceğinizi belirten bir yazı (asılları),

* Mezun durumundaysanız, diplomanız (fotokopi)

* Transkript,

* Daha önce yurtdışında veya Türkiye'de bir dil kursunda eğitim gördüyseniz ilgili sertifikalar (fotokopileri),

* Ailenize ait bankadan alınacak banka referans mektubu (hesabınızdaki son bakiyeyi belirten, banka tarafından imzalı kaşeli yazı), (asılları),

* Burs veya kredi ile eğitim almayı planlıyorsanız ilgili belgeler,

* Banka hesap cüzdanlarının fotokopisi (son birkaç günde açılmış veya son günlerde yüklü miktarda para yatırılmış hesap olmamalıdır, minimum son 2 aylık hesap hareketlerini göstermelidir),

* Varsa hazine bonosu, repo, tahvil hesap dökümleri,

* Kredi kartları ekstreleri,

* Varsa arazi, daire, dükkan tapuları (fotokopileri),

* Varsa araç ruhsatları (fotokopileri),

* Aileniz bordrolu çalışan ise, son 3 aylık maaş bordrosu, ailenizin görevini ve çalıştığı süreyi belirten şirket yazısı (fotokopileri),

* Aileniz şirket sahibi ise, Ticaret ve sanayi Odasından alınmış faaliyet belgesi, zarar göstermeyen vergi levhası, imza sirküleri, Resmi Gazete örneği,

* Aileniz serbest çalışıyor ise, zarar göstermeyen vergi levhası,

* Evli iseniz evlilik cüzdanının fotokopisi, eşinizin kimlik fotokopisi, çocuklarınız varsa çocuklarınızın kimlik fotokopileri,

* Eğer İngiltere'de bulunan akrabalarınız varsa, akrabalarınızın yasal durumunu gösteren pasaportlarının fotokopisi,

* Eğer size finansör olacak kişi İngiltere'de yaşıyorsa, Birleşik Krallık'ta yasal kalma iznini gösterir belge, Birleşik Krallık'taki maddi imkanları ve uygun konaklama imkanlarını gösterir belgeler (fotokopileri ),

* Eğer size finansör olacak kişi İngiltere'de yaşıyorsa, finansörünüzden davet yazısı.

* Öğrenci olmayan erkek adaylar için askerlik durumlarını gösterir belge (fotokopi)

* Maaş bordroları, gelirinizi gösteren belgeler, banka cüzdanları gibi evrakların orijinal olması faydalı olacaktır.

* Malvarlığınızı kanıtlayıcı belgelerin noterden tasdikli kopyalarının olması faydalı olacaktır.

İngiltere Vize Danışmanlığı


İngiltere vize dosyasının hazırlanması, vize başvuru prosedürü, vize formlarının doldurulması ve vizenizin takibi tamamen Advance Yurtdışı eğitimin İngiltere ve İngiltere vizesi konusunda uzman ekibi tarafından öğrencilerimize ücretsiz olarak yapılmaktadır.


Vize danışmanlığı hizmetimizden faydalanmak veya vize ile ilgili sorularınızı iletmek için iletişim bilgilerimiz ;


Advance Yurtdışı Eğitim

İstiklal Caddesi No 47

Emgen Han Kat 3 No 6

Taksim Beyoğlu - İstanbul


Email: vize@advanceyed.com


Tel : 0 212 249 04 06

Fax : 0 212 249 04 07






İngiltere Vize Başvuru Formu


İngiltere Vize Başvuru Formlarını aşağıdaki linklerden indirebilirsiniz...


 İngiltere Vize Başvuru Formu - VAF 1 - 6 Aydan kısa süreli başvurular için *


 İngiltere Vize Başvuru Formu - VAF 9 - 6 Aydan uzun süreli başvurular için *


 İngiltere Vize Başvuru Ek Form - VAF 8 - 6 Aydan uzun süreli başvurular için ek olarak doldurulması gerekmektedir.


* Online Broşürleri görünütülemek için bilgisayarınızda Adobe Acrobat'ın kurulu olması gerekmektedir. Bilgisayarınıza Adobe Acrobat'ı ücretsiz yüklemek için tıklayın

İngiltere Vizesi - Yeni Vize Sistemi


06 Aralık 2007 tarihinden itibaren, İngiltere vize başvuruları, Vize başvuru merkezlerine yapılmaktadır. Vize başvuru merkezlerinde toplanan başvurular, İstanbul İngiltere Başkonsolosluğuna gönderilmektedir.


Zonguldak, Ankara, Eskişehir, Afyon, Isparta, Konya ve Mersin illeri dahil olmak üzere bu illerin doğusunda kalan tüm illerin başvuruları Ankara Vize Başvuru Merkezine ve bu illerin batısında kalan tüm illerin başvuruları İstanbul Vize başvuru Merkezine yapılması gerekmektedir.


İzmir ve Bursa toplama noktalarından yapılacak olan tüm başvuru işlemleri, İstanbul Vize Başvuru Merkezi tarafından; Gaziantep toplama noktasından yapılacak olan tüm başvuru işlemleri Ankara Vize Başvuru Merkezi tarafından yürütülecektir.


Başvurular incelenmek üzere İstanbul İngiltere Başkonsolosluğu'na gönderilmeden önce bazı temel idari işlemler Vize Başvuru Merkezi tarafından yapılacaktır. Bu nedenle, doğrudan İngiltere Büyükelçiliği veya İngiltere Başkonsolosluğu'na gönderilen başvurular işleme alınmayıp başvuru sahibine iade edilecektir.


Tüm vize başvuru sahiplerinin biyometrik veriler kapsamında parmak izi taramaları ve fotoğraf çekimi için Tam Hizmet veya Sınırlı Hizmet Vize Başvuru Merkezlerinden birine şahsen başvurması gerekmektedir.


Biyometrik veriler Bursa, Gaziantep veya İzmir Vize başvuru Merkezi'nde alınmamışsa İstanbul veya Ankara Vize Başvuru Merkezi'ne posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.


Bulunduğunuz şehre göre bir sınırlandırma getirilmemiştir. İngiltere vize başvurunuzu istediğiniz vize başvuru merkezinden yapabilirsiniz.

İngiltere Vizesi - İşlem Süresi


Vize Başvuru Merkezleri (VBM), başvuruları Ankara İngiltere Büyükelçiliği veya İstanbul İngiltere Başkonsolosluğu'na ulaştırdıktan itibaren, Elçilik ya da Konsolosluk, hızlı işlem kapsamındaki müracaatların büyük çoğunluğunu normal koşullar altında 48 saat içerisinde sonuçlandırmaktadır. Ziyaret/iş ziyareti/transit ya da doğrudan hava transiti-aktarması için başvuranlar ve son beş yıl içinde BK, AB, ABD, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda, Schengen ülkeleri ya da İsviçre'ye seyahat etmiş kişilerin başvuruları hızlı işlem kapsamında değerlendirilir. Hızlı İşlem kriterlerine uymayan müracaatçılarsa yaklaşık 5 gün içinde başvurularıyla ilgili kendileriyle irtibata geçilmesini ya da pasaportlarının VBM'ye teslim edilmesini bekleyebilirler.


Fakat işlem süresi yıl içerisindeki yoğun dönemlerde uzun sürebilir; örneğin Noel, Bayram ve diğer tatiller, ve öğrenciler için akademik yılın başlaması gibi. Bu nedenle, seyahatinizden önce (3 ay önceden olmamak kaydıyla) başvurunuzu yapmanızı tavsiye ediyoruz.


Hızlı işlem kategorisine aşağıdaki başvuru sahipleri girer:


* Geçtiğimiz son beş sene içinde İngiltere, AB, ABD, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda, Schengen ülkeleri veya İsviçre'ye seyahat etmiş ve ziyaret/iş, ziyaret/transit veya doğrudan havayolu transit vize için müracaat edenler


* British Council'ın (İngiliz Kültür Müsteşarlığı) tam bursunu alan öğrenciler veya daha önce İngiltere'de öğrenim görmüş ve İngiltere'nin prestijli üniversitelerinden birindeki bir İngiliz sınav kurulu tarafından sunulan yüksek öğrenim diploması seviyesinde eğitim almak isteyen öğrenciler. Başvuru sahiplerinin destekleyici belgelerin de tamamını vermeleri gerekir.


Başvuru sahiplerinin çoğunun normal olarak pasaportlarını/vizelerini 1-2 gün içinde alabilmeleri beklenebilir, ancak sonuçlanma tarihleri başvuru sahibinin kendi koşullarına ve başvuru yöntemine göre değişebilir. Örneğin, önceden İngiltere'ye, AB Schengen bölgesine veya bazı diğer ülkelere hiç seyahat etmemiş olan bir kişi, pasaportunun Vize Başvuru Merkezine geri gönderilmesi için 5 gün beklemelidir. Bölgesel Toplama Noktalarını kullanan başvuru sahipleri de başvurularına ait işlem süresi için benzer bir süre beklemelidir.


İngiltere öğrenci vizesi başvuruları, diğer vize türlerine göre daha geç sonuçlanmaktadır. Öğrenci vizesi başvurularının10-15 gün içerisinde sonuçlanması beklenmelidir.

Vize Başvuru Merkezinde Yapılması Gerekenler


* Ödemeler nakit Yeni Türk Lirası olarak yapılmalıdır

* Eksiksiz doldurulmuş orijinal başvuru formu

* Eski ve şu anda geçerli olan pasaportlar

* Aşağıdaki özelliklere sahip, size ait, yakın zamanda çekilmiş, renkli iki adet (2) vesikalık (45 mm x 35 mm) fotoğraf :

- Yüz çizgilerinin net olarak görülebilmesi ve arka planla kontrast oluşturabilmesi için, açık renkli bir arka plan (beyaz/kırık beyaz/krem/açık gri, vs.) kullanılarak çekilmiş olmalı;

- Net ve kaliteli olmalı;

- Normal fotoğraf kağıdına basılmış olmalı;

- Çerçevelenmemiş, 45 mm x 35 mm boyutlarında;

- Yüz tam olarak görülmelidir (dini nedenlerle veya etnik köken dolayısıyla giyilmediği takdirde, gözlük, şapka veya başı kaplayan başka bir giysi olmaksızın );

- Konsolosluğun bu koşullara uygun olmayan fotoğrafları kabul etmeyebileceğini lütfen unutmayın. Bu standartlara mutlaka uyulmalıdır ve bu şartlara uymayan fotoğraflar reddedilecektir.

* Gerektiği durumlarda, vize türünüze uygun olan destekleyici belgelerin fotokopileriyle birlikte orijinallerini de vermeniz gerekir. Belgeleri tam olarak sağlamazsanız başvurunuz reddedilebilir.


Not: İade edilmesini istediğiniz belgelerin fotokopilerini vermeniz gerekir.


* Biyometrik gereksinimler: parmak izi taraması ve fotoğraflar; 

Tüm vize başvuru sahipleri, parmak izi taraması ve fotoğraf çekimi için Vize Başvuru Merkezlerine şahsen başvurmalıdır.


* Parmak izi taramaları; 

Tüm vize başvuru sahiplerinin parmak izlerinin taranması gerekir. Parmak izi taraması işleminde elektronik bir tarayıcı kullanılır. Hiçbir mürekkep, sıvı veya kimyasal madde kullanılmaz ve işlemin tamamlanması iki dakikadan fazla sürmez. Başvuru sahibi parmak izi taraması yaptırmayı reddederse, başvurusu işleme konulamaz.


* Fotoğraflar; 

Parmak izi taraması yapılırken, tüm başvuru sahiplerinin dijital fotoğraflarının da çekilmesi gerekir. Fotoğraflar yüzün tamamını gösterecek biçimde, gözlüksüz, şapkasız, kültürel veya dini nedenler dışında giyilmediği takdirde başı kapatan başka bir giysi olmadan çekilir.

İngiltere Öğrenci Vizesi Ücretleri - İngiltere Vize Ücretleri


İngiltere Vizesi Ücretleri ;


6 aydan KISA süreli İngiltere Öğrenci Ziyaretçi Vizesi: 175 YTL, 


6 aydan UZUN süreli İngiltere Öğrenci Vizesi: 355 YTL, 


Yeşil Pasaport sahipleride değişen vize sisteminde vize ücret ödeyecektir. 

İngiltere Vize Başvuru Merkezleri


Ankara Vize Başvuru Merkezi


Küpe Sokak 1/2 Gaziosmanpaşa, Ankara

Çalışma Saatleri : Pazartesi - Cuma, 08:00 - 17:00


İstanbul Vize Başvuru Merkezi


Abide-i Hürriyet Caddesi

Akın İş Merkezi

Geçit Sokak No:10

Şişli Istanbul


Çalışma Saatleri : Pazartesi - Cuma, 08:00 - 17:00


Sınırlı Yetkili Vize Başvuru Merkezlerinin Adresleri :


Gaziantep Vize Başvuru Merkezi


Değirmicem Mah.

Dr. Kemal Ahi Caddesi 16 No'lu Sokak 1/A

Şehitkamil / Gaziantep

Çalışma Saatleri : Pazartesi - Cuma, 08:00 - 17:00

Bursa Vize Başvuru Merkezi

Altıparmak Cad.

Stad İş hanı No: 86 D: 10

Osmangazi, Bursa

Çalışma Saatleri : Pazartesi - Cuma, 08:00 - 17:00

İzmir Vize Başvuru Merkezi

Vali Kazım Dirik Cad.

Gayret Han No 4 K: 3 D: 203

Pasaport, İzmir

Çalışma Saatleri : Pazartesi - Cuma, 08:00 - 17:00

İngiltere Konsolosluğu - İngiltere Büyükelçiliği


Vize Bölümü Bilgileri

İngiliz Büyükelçiliği, Ankara

Şehit Ersan Caddesi 46/A

Çankaya 06680

Ankara

Faks: (90) (312) 455 3334

E-posta: britembvis@fco.gov.uk

Web sitesi: http://www.britishembassy.org.tr

Çalışma Saatleri : Pazartesi - Cuma, 09:00 - 17:00

İngiltere Baş Konsolosluğu, İstanbul

Meşrutiyet Caddesi No 34

Tepebaşı Beyoğlu 34435

İstanbul

Faks: (90) (212) 334 6504

E-posta: visamail.istanbul@fco.gov.uk

Web sitesi: http://www.britishembassy.org.tr

Çalışma Saatleri : Pazartesi - Cuma, 08:30 - 16:45

Konsololuk bölümü çalışma saatleri: Pazartesi - Cuma, 09:00 - 12:30 ve 14:00 - 16:00.

9 Temmuz 2007'den itibaren Konsolosluk Bölümü ziyaret saatlerinin

Pazartesi - Cuma 09:00 - 12:30 ve 14:00 - 15:30 olacağını lütfen not edin.

Yerel ve İngiltere tatil günlerinde kapalıdır.

İngiltere Vize Başvuru Takibi

Vize Başvuru Merkezine başvurunuzu yaptığınızda size CSC 1111111 gibi bir takip numarası verilir. Bu takip numarası ile İngiltere Vize Başvuru Merkezinin internet sitesinden https://www.visainfoservices.com vizenizin durumu ve pasaportunuzun nerde olduğunu kontrol edebilirsiniz.

http://www.advanceyed.com/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder